Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ


Επιπλέον χρήματα ύψους 156.000 θα μοιραστούν και θα μπουν στα ταμεία των σχολείων του δήμου Τρικκαίων, από την έκτακτη ενίσχυση του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες θέρμανσης του Χειμώνα.

Πάντως τα χρήματα ενήργησε να έρθουν στο δήμο η Πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Βάσω Κάκλα η οποία αν και πλέον δεν κατέχει τη θέση της Αντιδημάρχου φροντίζει για τον τομέα της πάντα και ενεργεί άμεσα...

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΠΕΛΛΕΤ: ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΕΛΛΕΤ

Μιας και πολύς λόγος γίνεται φέτος για τα πέλλετ και τις συσκευές καύσης του συγκεκριμένου καυσίμου (δηλαδή τις σόμπες πέλλετ και τους λέβητες πέλλετ), είναι χρήσιμο να δούμε λίγα πράγματα για τον τρόπο κατασκευής των πέλλετ. Το παρακάτω βίντεο είναι αρκετά ενδιαφέρον:


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΛΕΒΗΤΕΣ ΠΕΛΛΕΤ: ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ;


                                                                                               Είναι αλήθεια ότι το φετινό χειμώνα, το ζήτημα της θέρμανσης αποτέλεσε ένα από τα πιο «καυτά» θέματα συζήτησης. Και μέσα σε αυτό τον πανικό, σόμπες πέλλετ αλλά και λέβητες είχαν την τιμητική τους. Ιστοσελίδες και εφημερίδες παρουσίασαν τα σημαντικά οικονομικά οφέλη του σχετικά νέου αυτού καυσίμου, του πέλλετ, με αποτέλεσμα, όλοι λίγο έως πολύ να μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε μήπως τελικά μας συμφέρει μία τέτοια επιλογή.

Συνοπτικά, λοιπόν, θα λέγαμε ότι πράγματι η εξοικονόμηση μέσω του πέλλετ είναι αρκετά μεγάλη, ειδικά με τις τωρινές τιμές του πετρελαίου, ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που η απόσβεση δε θα γίνει τόσο γρήγορα και ενδεχομένως η πιο συμφέρουσα λύση να είναι άλλη.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι για παράδειγμα τα μικρά σπίτια, πχ γκαρσονιέρες, ή τα εξοχικά τα οποία «ανοίγουν» μόνο για λίγες ημέρες το χρόνο. Σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως θα ήταν καλύτερο να επιλεχθούν συσκευές όπως τα κλιματιστικά, καθώς για μικρή διάρκεια λειτουργίας, η απόσβεση μπορεί να έρθει μετά από αρκετά χρόνια ή σε ορισμένες περιπτώσεις και ποτέ. Επομένως, η βέλτιστη λύση θα ήταν βάσει των αναγκών κάθε χώρου σε θέρμανση να ζητηθεί μελέτη από ειδικό μηχανολόγο προκειμένου να μην πέσετε σε παγίδες. Καλό το πέλλετ αλλά όχι για παντού... 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...