Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΛΕΒΗΤΕΣ ΠΕΛΛΕΤ: ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ

                                                             Επειδή σε θεωρητικό επίπεδο γράφονται και λέγονται πολλά, καλό θα ήταν οι αναγνώστες μας να έχουν μία εικόνα ενός λέβητα πέλλετ σε λειτουργία. Το παρακάτω βίντεο δίνει αυτή τη δυνατότητα, έτσι ώστε, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες συσκευές θέρμανσης δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα διαδεδομένες, οι καταναλωτές να έχουν μία πιο σαφή εικόνα για το πώς λειτουργούν και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των λεβήτων που καίνε πέλλετ ξύλου.



ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

                                                                                Πλησιάζει σιγά σιγά ο Σεπτέμβριος και σταδιακά επανέρχεται ως θέμα συζήτησης αυτό της θέρμανσης. Βέβαια, το πώς θα κινηθούν τα νοικοκυριά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν όσον αφορά το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Από την πλευρά του πάντως ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έχει δηλώσει ότι: «Οι τελικές αποφάσεις για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη θέρμανση θα ληφθούν το Σεπτέμβρη, καθώς το θέμα είναι υπό μελέτη».

Μιλώντας προ ημερών στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως ότι το προηγούμενο έτος πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης.

Σχετικά με το φόρο ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή τον ενιαίο φόρο από το 2014, ώστε να εισπράττεται πλέον από τις ΔΟΥ και όχι μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ.

Όσον αφορά το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ο κ. Μαυραγάνης μίλησε για το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η χώρα με πρώτο βήμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Πάντως, ακόμα κι αν μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο, με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά, είναι σαφές ότι συσκευές εναλλακτικής θέρμανσης όπως είναι οι σόμπες πέλλετ, οι λέβητες πέλλετ, τα κλιματιστικά κλπ θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και φέτος. 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...